Elérhető a Google Meet beépített fordítója

A Google még 2019-ben kezdte meg a bevezetését a valós idejű videohívás feliratozásának, igaz akkor még béta verzióban. A meet most lépett egyet előre és kivette béta tesztből a saját feliratokat fordító funkcióját, emellett több nyelv támogatását is hozzáadta.

Maga a nyelvválasztás egyelőre eléggé korlátozott, csak az angol nyelvű tárgyalásokat lehet lefordítani francia, német, portugál vagy spanyol nyelvre. Ha a megoldás beválik, akkor viszont várhatóan sorban jelennek majd meg a további nyelvek az alkalmazásban. Angol nyelvű felirat bárhol használható.

  • Az ázsiai és csendes-óceáni térségben és az európai-régióban a következő nyelveken feliratozhatja a megbeszéléseket: angol, francia, német, portugál (Brazília), spanyol (Mexikó), spanyol (Spanyolország).
  • Ha Észak-Amerikában vagy Latin-Amerikában tartózkodik, akkor a következő nyelveken feliratozhatja a megbeszéléseket: német, portugál (Brazília), spanyol (Mexikó).

A feliratok be- és kikapcsolása

  1. Számítógépén nyissa meg a Google Meet szolgáltatást.
  2. Csatlakozzon egy videohíváshoz.
  3. Kattintson a Menü 3 dot menu icon majd Feliratok "" elemre a videohívás képernyőjének alján.
  4. Itt bekapcsolhatja a Feliratokat, és kiválasztatja a megbeszélés nyelvét.

Fontos: A kiválasztott nyelv lesz az alapértelmezett, amíg nem módosítja.

A Google Meet élőben fordított feliratokra vonatkozó funkciója a következő Workspace felhasználók által szervezett hívásokban érhető el: Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, az Education Plus.

Bővebben itt olvashat a funkcióról.