Dokumentumok összehasonlítása a Google Dokumentumokban

A digitális technológia rohamos fejlődése új és izgalmas lehetőségeket kínál mind az oktatásban, mind a vállalati munkafolyamatokban. A szövegszerkesztő programok fontos szerepet játszanak az írásban és a dokumentumkezelésben. A verzió előzmények funkció már régóta része a szövegszerkesztőknek, és most a Google Dokumentumok egy továbbfejlesztett változattal áll elő: a „Dokumentumok összehasonlítása” eszközzel.

Az eszköz használata egyszerű és hozzáférhető. Az Eszközök menüpontban található meg Dokumentumok összehasonlítása néven. Ez az új funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy két különböző dokumentumot hasonlítsanak össze, és könnyen nyomon követhessék azok közötti különbségeket. Lehetővé teszi a javasolt szerkesztések elfogadását és visszautasítását, így könnyen létrehozható egy harmadik dokumentum, amely tartalmazza az összes elfogadásra váró változást.

Az „alapdokumentum” kiválasztása egyszerű a Drive fájlválasztó használatával.

Pedagógusok használhatják ezt az eszközt az esszék és projektek összehasonlítására, valamint a diákok munkájának nyomon követésére. Az üzleti világban is alkalmazható, a szerződéskötések során gyakran előfordul, hogy a feltételek változnak a tárgyalások során. Ezzel az eszközzel könnyedén összehasonlíthatjuk a tárgyalások előtti és utáni dokumentumokat, és nyomon követhetjük, hogy milyen változások történtek.

 

Fontos megjegyezni, hogy ezt az eszközt a dokumentumtulajdonosok és a szerkesztési joggal rendelkezők használhatják. Alapértelmezettként minden felhasználónál elérhető lesz, így könnyen integrálható a mindennapi és a munka folyamatokba.

Ezzel kapcsolatban bővebb információ elérhető itt.