Bejegyzés

Megérkezett egy új, várva várt funkció a Google Meetbe!

Vannak, akik inkább némán maradnak egy- egy hívás alatt, és kézzel kapcsolják ki vagy be a mikrofont, amikor mondanivalójuk van. A Google Meet használatával most megkaptuk a lehetőséget, hogy “push-to-talk” módon használjuk a videócsevegő platformot.

Hogy mit jelent a “push-to-talk” funkció?

A Google Meetben be lehet azt állítani, hogy csak akkor legyen aktív az emberek mikrofonja, amikor nyomnak egy megfelelő gombot. Ebben az esetben ez a gomb a szóköz.

A Google szerint ez “olyan helyzetekben is segít, amikor a némítás feloldása után elfelejted újra elnémítani a mikrofonod”, ami elég gyakori. A szóközzel való push-to-talk billentyűparancs alapértelmezés szerint ki lesz kapcsolva, és manuálisan kell engedélyezni a Google Meet beállításaiban.

Aki gyakran vesz részt videóhívásban biztosan tapasztalta már, hogy nem mindig tud megfelelően csendes helyre elvonulni, így ez a funkció segít, hogy a lehető legkevesebb külső zajt juttassuk be az értekezletre és csak szükség esetén kapcsoljon be a mikrofonunk.

Ez a funkció sokak számára ismerős lehet, nem a Google találmánya, vannak olyan megoldások, ahol a mikrofont billentyűkombinációval lehet aktiválni és kikapcsolni, de itt nem erről van szó. A Google Meet újítása úgy működik, hogy csak addig „működik” a mikrofon, ameddig a felhasználó nyomja a gombot, amint felengedi, azonnal elhallgat.

Ha megfelelően használjuk ezt az újítást, akkor elfelejthetjük a régi problémákat, amikor véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonunk, vagy úgy beszéltük, hogy végig el voltunk némítva.

Első körben a Google Workspace felhasználók fiókjaiban aktiválódik a funkció, de a Google később minden felhasználó számára elérhetővé teszi.

További részletek a témáról itt a Google Workspaceről pedig itt érhetőek el.

Legyen látható az Ön számára Gmail és Hangouts beszélgetésben, ha valaki irodán kívül tartózkodik

Mik a változások?

Mostantól ha egy OOO (out of office) bejegyzés szerepel a naptárában, ez a bejegyzés meg fog jelenni a Gmail és Hangouts beszélgetésben is abban az esetben, ha ismerősei, munkatársai szeretnének kapcsolatba lépni Önnel.

 

Gmailben egy üzenetsáv fog megjelenni, ha a címzett irodán kívül van illetve arról is, hogy mikor tér vissza.

A Hangouts beszélgetésben  szintén egy üzenetsáv fog megjelenni, amely figyelmezteti Önt, hogy akinek írni próbál, irodán kívül tartózkodik.

Kiket érint?

Végfelhasználókat

Miért érdemes használni?

Ezzel a fejlesztéssel, még mielőtt az emberek a “küldés” lehetőséget választanák, az Ön irodán kívüli bejegyzése sok helyen lesz látható a Gsuite egész területén, aminek segítségével több zavartalan időt spórolhat meg. Feladóként bízhat abban, hogy olyan emberekkel próbál üzenetet cserélni, akik aktívak, nincsenek irodán kívül.

Hogyan kezdje?

  • Rendszergazdák: nincs szükség beavatkozásra
  • Végfelhasználók: nincs szükség beavatkozásra. Ezek az értesítések automatikusan meg fognak jelenni az Ön számára azon ismerősei, munkatársai esetében, akik naptáraihoz van hozzáférése és OOO bejegyzést állítottak be.

További részletek

Ha le szeretné tiltani a rendelkezésre állási információk megosztását más G Suite alkalmazásokkal, akkor ezt megteheti a Naptárban a Naptár beállításai> Hozzáférési engedélyek alatt. Csak törölje a „Naptár-információk megjelenítése más Google-alkalmazásokban, korlátozva a hozzáférési engedélyekkel” jelölést.

Hasznos linkek

Súgó: ossza meg naptárát valakivel

Súgó: tiltsa a rendelkezésre állási információk megosztását más alkalmazásokkal