Bejegyzés

Megérkezett egy új, várva várt funkció a Google Meetbe!

Vannak, akik inkább némán maradnak egy- egy hívás alatt, és kézzel kapcsolják ki vagy be a mikrofont, amikor mondanivalójuk van. A Google Meet használatával most megkaptuk a lehetőséget, hogy “push-to-talk” módon használjuk a videócsevegő platformot.

Hogy mit jelent a “push-to-talk” funkció?

A Google Meetben be lehet azt állítani, hogy csak akkor legyen aktív az emberek mikrofonja, amikor nyomnak egy megfelelő gombot. Ebben az esetben ez a gomb a szóköz.

A Google szerint ez “olyan helyzetekben is segít, amikor a némítás feloldása után elfelejted újra elnémítani a mikrofonod”, ami elég gyakori. A szóközzel való push-to-talk billentyűparancs alapértelmezés szerint ki lesz kapcsolva, és manuálisan kell engedélyezni a Google Meet beállításaiban.

Aki gyakran vesz részt videóhívásban biztosan tapasztalta már, hogy nem mindig tud megfelelően csendes helyre elvonulni, így ez a funkció segít, hogy a lehető legkevesebb külső zajt juttassuk be az értekezletre és csak szükség esetén kapcsoljon be a mikrofonunk.

Ez a funkció sokak számára ismerős lehet, nem a Google találmánya, vannak olyan megoldások, ahol a mikrofont billentyűkombinációval lehet aktiválni és kikapcsolni, de itt nem erről van szó. A Google Meet újítása úgy működik, hogy csak addig „működik” a mikrofon, ameddig a felhasználó nyomja a gombot, amint felengedi, azonnal elhallgat.

Ha megfelelően használjuk ezt az újítást, akkor elfelejthetjük a régi problémákat, amikor véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonunk, vagy úgy beszéltük, hogy végig el voltunk némítva.

Első körben a Google Workspace felhasználók fiókjaiban aktiválódik a funkció, de a Google később minden felhasználó számára elérhetővé teszi.

További részletek a témáról itt a Google Workspaceről pedig itt érhetőek el.

Új funkció a Google Chat szolgáltatásban: Felvétel a feladatok közé

A Google már most is lehetővé teszi, hogy feladatokat hozzon létre és osszon meg google chatben. Ez az integráció most még mélyebbre megy azzal, hogy bármely üzenetből személyes feladatot hozhat létre.

A Google Chatben egy egyéni vagy csoportos üzenet kiválasztásával mostantól a “Felvétel a feladatok közé” opciót is választhatja. Ez a már meglévő “A postaládába” opció alatt jelenik meg a túlfolyó menüben.  Hasonló ahhoz, ahogyan a g- mailben egy e-mailt a google feladatok közé húzhat.

Feladat létrehozásakor az alábbiakra van lehetősége:

  • részletezés,
  • dátum és időpont megadása,
  • a feladat ismétlődésének beállítása.

Ha dátumot és időpontot rendel a feladathoz, a tervezett időpontokban a rendszer értesítéseket küld Önnek.  A dátummal rendelkező feladatok a Google Naptár alkalmazásban is megjelennek. Azoknak a feladatoknak az értesítései, amelyekhez nem tartozik időpont, délelőtt 9 órakor jelennek meg.

A személyes feladatlistájából szerkesztheti, befejezheti, visszavonhatja és törölheti a feladatokat.

Ha módosításokat végez a személyes feladatlistájában megtalálható csoportfeladatokon, ezek a feladatok frissülnek a Google Chat projektterületein, illetve törlődnek onnan.

Elérhető minden Google Workspace felhasználó, valamint a korábbi G Suite Basic és Business felhasználók számára.

A témával kapcsolatban további részletek itt.

Új funkciók érhetőek el a Google Chat szolgáltatásban!

A Google Chat legújabb funkciójával elrejthetjük, törölhetjük vagy akár szerkeszthetjük is az elküldött üzeneteinket.

A beszélgetés elrejtése funkció csak a beszélgetés másolatát távolítja el. Amennyiben elrejt egy beszélgetést, majd újra cseveg az adott személlyel vagy csoporttal, a csevegési előzmények újra megjelennek.

Ha szeretne elrejteni egy beszélgetést, a következő lépéseket kell követnie:

  1. Nyissa meg a Google Chat vagy a Gmail szolgáltatást.
  2. A bal oldalon, rögtön az elrejteni kívánt személy vagy csoport mellett válassza ki a  "" menüsávot, majd a Beszélgetés elrejtése "" ikont.

Beszélgetés törlésével véglegesen törli a beszélgetés előzményeinek másolatát. A beszélgetést nem törli a többi résztvevő előzményeiből. A Google Chatben törölt közvetlen üzenetekkel folytatott beszélgetések a klasszikus Hangoutsban is törlődnek, és fordítva. Azok a beszélgetések, amelyeket korábban a klasszikus Hangoutsban törölt, mielőtt a beszélgetéseket a Chatben törölni lehetett volna, nem törlődnek a Chatben.

Fontos!A 2 vagy több emberrel folytatott csoportos beszélgetések előzményeit nem lehet törölni.

  1. Nyissa meg a Google Chat vagy a Gmail szolgáltatást.
  2. A bal oldalon, rögtön az elrejteni kívánt személy mellett válassza ki a  "" menüsávot, majd a Beszélgetés törlése "" ikont.
  3. Erősítse meg a szándékát.

Ahelyett azonban, hogy törölné a nem kívánt üzeneteket a beszélgetésekből, a Google lehetővé tesz a szerkesztésüket is. Ha egy beszélgetés helyett egyetlen üzenetet szeretne törölni, válassza a Szerkesztés vagy üzenet törlése menüpontot. Mostantól, amikor egy felhasználó töröl egy üzenetet, egy figyelmeztetés és egy időbélyegző kerül hozzá a beszélgetéshez, amely jelzi a törlést.
Szerkeszteni az üzenetét  a  ""  ikon kiválasztásával tudja.

Fontos: Csak abban az esetben szerkeszthet vagy törölhet Google Chat üzeneteket, amennyiben irodai, vagy iskolai felhasználóval rendelkezik.

  • Csak azokat az üzeneteket szerkesztheti és törölheti, amelyeket Google Chat szolgáltatással küldött.
  • Nem szerkesztheti és törölheti a mások által küldött üzeneteket.

Újdonság még a reakció egy- egy üzenetre. Amellett, hogy olvasatlannak tudunk jelölni egy üzenetet reagálhatunk rá különböző hangulatjelekkel.

Tippek:

  • Amennyiben szeretné az összes üzenetet törölni, úgy érdemesebb az egész beszélgetést.
  • Ha Google Workspace felhasználóval rendelkezik akkor törölheti, de nem szerkesztheti az üzeneteket.
  • Az eltávolított üzenetek törlésének időpontja megjelenik a beszélgetésben.

 

További részletek itt és itt.

Új funkció elérhető a Gmailben! Csatlakozzon megbeszélésekhez, indítson hívásokat!

Mik a változások?

A Google bejelentette, hogy a Google Chat a Gmailben mostantól lehetővé teszi a felhasználók számára az 1:1 hang- és videóhívást. Jó hír, hogy ez az új funkció mind az Android, mind az iOS felhasználók számára elérhető. A hívónak és a fogadónak is a Gmail legújabb verziójára lesz szüksége. A Google ezzel az új funkcióval a hibrid munkakultúrát kívánja megcélozni. Ez a funkció azt is lehetővé teszi majd, hogy szükség esetén zökkenőmentesen váltsunk a csevegésről a videó- vagy hanghívásra.

Ha csatlakozni szeretne egy híváshoz, válassza ki a telefon- vagy videó ikont a csevegésen belül. Hívás közben a csevegési listában megjelenik a hívott személy neve és a hívás időtartama.

A nem fogadott hívásokat egy piros telefon- vagy videó ikon jelzi a beszélgetésen és a csevegőlistán belül.

Kiket érint?

Végfelhasználók.

Miért érdemes használni?

Mivel egyes cégek/ munkatársak kezdenek visszatérni az irodába, addig mások továbbra is szétszórtan dolgoznak. Ez megkönnyíti a kollégákkal való kapcsolattartást a hibrid munka világában. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy szükség esetén zökkenőmentesen váltsanak a csevegésről a videó- vagy hanghívásra, segítve ezzel az együttműködést és a munka előrehaladását.

További részletek:

Bár a Google Chat alkalmazásból kiválaszthatja a “Híváshoz való csatlakozás” lehetőséget, a rendszer átirányítja a Gmail alkalmazásba, ahol a hívás zajlik. Ha nincs a Gmail alkalmazás a készülékén, akkor a rendszer felszólítja, hogy töltse le a Google Play áruházból vagy az App Store-ból.

A bevezetés üteme:

Gyors és ütemezett bevezetésre számíthatunk:  2021. december 6-tól kezdődően.

Mely csomagokban érhető el?

Elérhető minden Google Workspace-ügyfél, valamint a G Suite Basic és Business ügyfelek számára. Emellett elérhető személyes Google-fiókkal rendelkező felhasználók számára is.

További részletekről itt és itt olvashat.