Bejegyzés

Megérkezett egy új, várva várt funkció a Google Meetbe!

Vannak, akik inkább némán maradnak egy- egy hívás alatt, és kézzel kapcsolják ki vagy be a mikrofont, amikor mondanivalójuk van. A Google Meet használatával most megkaptuk a lehetőséget, hogy “push-to-talk” módon használjuk a videócsevegő platformot.

Hogy mit jelent a “push-to-talk” funkció?

A Google Meetben be lehet azt állítani, hogy csak akkor legyen aktív az emberek mikrofonja, amikor nyomnak egy megfelelő gombot. Ebben az esetben ez a gomb a szóköz.

A Google szerint ez “olyan helyzetekben is segít, amikor a némítás feloldása után elfelejted újra elnémítani a mikrofonod”, ami elég gyakori. A szóközzel való push-to-talk billentyűparancs alapértelmezés szerint ki lesz kapcsolva, és manuálisan kell engedélyezni a Google Meet beállításaiban.

Aki gyakran vesz részt videóhívásban biztosan tapasztalta már, hogy nem mindig tud megfelelően csendes helyre elvonulni, így ez a funkció segít, hogy a lehető legkevesebb külső zajt juttassuk be az értekezletre és csak szükség esetén kapcsoljon be a mikrofonunk.

Ez a funkció sokak számára ismerős lehet, nem a Google találmánya, vannak olyan megoldások, ahol a mikrofont billentyűkombinációval lehet aktiválni és kikapcsolni, de itt nem erről van szó. A Google Meet újítása úgy működik, hogy csak addig „működik” a mikrofon, ameddig a felhasználó nyomja a gombot, amint felengedi, azonnal elhallgat.

Ha megfelelően használjuk ezt az újítást, akkor elfelejthetjük a régi problémákat, amikor véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonunk, vagy úgy beszéltük, hogy végig el voltunk némítva.

Első körben a Google Workspace felhasználók fiókjaiban aktiválódik a funkció, de a Google később minden felhasználó számára elérhetővé teszi.

További részletek a témáról itt a Google Workspaceről pedig itt érhetőek el.

Egyszerű időpontfoglalás megbeszélésekhez a Google Naptár segítségével!

A kisvállalkozásokra összpontosító Workspace Individual tavaly a Google Naptárban elérhető időpont foglalási opcióval bővült. A Google most lehetővé teszi több Workspace felhasználó számára is ezt az opciót! 

Ezekben a csomagokban válik elérhetővé a napokban: Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Education Plus, the Teaching and Learning Upgrade, and Nonprofits customers.

Az időpont foglalással az emberek egy foglalási oldalon keresztül megosszák elérhetőségeiket, amelyet különböző külső érdekeltek, ügyfelek és partnerek használhatnak a találkozók egyszerűbb megszervezéséhez. A Google Naptár által kínált időpont foglalási funkció vállalati vagy oktatási (Education) licencekkel lehetséges.

Az új időpont foglalás funkció külső felhasználói esetekre is alkalmas, lehetővé teszi minden felhasználó számára, beleértve a Google-fiókkal nem rendelkezőket is, hogy találkozókat ütemezzenek. Emellett kiküszöböli, hogy már meglévő naptár bejegyzésekkel ütközzön egy- egy újonnan foglalt időpont.

A Google Naptárunkon belül a “Létrehozás” lebegő műveletgombon új lehetőségként megjelenik az “Időközök találkozókhoz”. Megadhatja az időtartamot, a rendelkezésre állást (nap/idő), és azt, hogy milyen ütemezési ablakot szeretne.

A jelentkezéshez kattintson egy rendelkezésre álló találkozó-időközre. Ha nincs rendelkezésre álló időköz, próbálkozzon más időtartománnyal. Ha egy már lefoglalt találkozó-időközt le szeretne mondani, hagyja el ezt a jelentkezési oldalt, és törölje az eseményt a saját naptárából.

A témával kapcsolatban további részletek itt.

Virtuális oktatásra fel! Elérhető nálunk a Google Workspace for Education

Google for Education rengeteg, a hagyományos irodai csomagokhoz hasonló funkcionalitású webes alkalmazást tartalmaz, köztük a Gmail, Chat, Meet, Google Naptár, Drive, Dokumentumok, Táblázatok, Google Diák és mások.
Az digitális dokumentumok tárolására és terjesztésére, kommunikációra és együttműködésre szolgálnak felhőalapú technológián keresztül, és a tanároknak, diákoknak, kutatóknak és szervezeteknek nyújtanak segítséget – minden szinten.

 

A tanárok számára természetesen a legfontosabb szempont, hogy áttekintést kapjanak a tanulókról, a tananyagról és az időről. A Google Classroomban található feladatok és egyéb anyagok évről évre újra felhasználhatók és továbbfejleszthetők. A szülők e-mailben kaphatnak frissítéseket a diák tevékenységéről.
A diákok számára elvégzendő feladatok átláthatóbbak, mivel csak egy helyre kell bejelentkezniük. Emellett a diákoknak nem kell időt tölteniük a dokumentumok letöltésével és feltöltésével. A dokumentumok a Google Drive-on vannak, és a böngészőben szerkeszthetők.
Az alábbi hivatkozásra kattintva mostantól Google Workspace for Education licenszekkel kapcsolatban is állunk rendelkezésre.
További részletekről itt és itt olvashat.

Új biztonsági funkció a Google Meet szolgáltatásban

Mik a változások?

A rendszergazdák mostantól eltávolíthatják az összes felhasználót és megszüntethetik az adott értekezleteket az új “A hívás befejezése” művelet segítségével.

Ezt a funkciót a következőkre használhatja:

  • Több értekezlet megszüntetése a szervezeten belül,
  • megkeresni és megszüntetni a nem megfelelően használt régi értekezleteket,
  • szabályt állíthat be az értekezletek bizonyos felhasználói műveletek alapján történő megszüntetésére. Például: az adminok létrehozhatnak egy olyan szabályt, amely automatikusan lezárja az olyan értekezleteket, ahol egy felhasználó visszaélési jelentést küld.

Fontos megjegyzés: Míg az értekezletgazdák minden Google Workspace-kiadásban megszüntethetnek egy értekezletet az értekezleten belül, ez a funkció lehetővé teszi a Google Workspace Enterprise Plus, Education Standard és Education Plus rendszergazdák számára, hogy a biztonsági vizsgálati eszközből fejezzék be az értekezleteket.

További részletek

A “Megbeszélés befejezése mindenki számára” művelet kiválasztása után a megbeszélés minden felhasználó számára véget ér. Ez biztosítja továbbá, hogy a felhasználók nem vehetnek részt az értekezlet jövőbeli alkalmain a házigazda jelenléte nélkül. Azoknak a felhasználóknak, akik nem szerepelnek az értekezlet naptár meghívóján, “kopogtatniuk kell”, hogy újra beléphessenek az értekezletre. A naptármeghívón szereplő vagy a házigazda által meghívott felhasználóknak nem kell kopogtatniuk.

Továbbá, amikor a rendszergazda befejez egy értekezletet, a gyors hozzáférés kikapcsolódik az adott értekezlet azonosítójának jövőbeli példányai számára is, azonban az értekezlet házigazdái vissza tudják kapcsolni a gyors hozzáférés beállítást.

Kiket érint?

Adminok: Ez a funkció alapértelmezés szerint elérhető lesz. Látogassa meg a Súgót, ha többet szeretne megtudni az említett biztonsági eszközről és a “Megbeszélés befejezése mindenki számára” funkcióról.

Mely csomagokban érhető el?

Elérhető a Google Workspace Enterprise Plus, Education Standard és Education Plus ügyfelek számára.
Nem érhető el a Google Workspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Education Fundamentals, Frontline és Nonprofits, valamint a G Suite Basic és Business ügyfelek számára.

 

További részletek itt.

Forrás.

Read more