Bejegyzés

Megérkezett egy új, várva várt funkció a Google Meetbe!

Vannak, akik inkább némán maradnak egy- egy hívás alatt, és kézzel kapcsolják ki vagy be a mikrofont, amikor mondanivalójuk van. A Google Meet használatával most megkaptuk a lehetőséget, hogy “push-to-talk” módon használjuk a videócsevegő platformot.

Hogy mit jelent a “push-to-talk” funkció?

A Google Meetben be lehet azt állítani, hogy csak akkor legyen aktív az emberek mikrofonja, amikor nyomnak egy megfelelő gombot. Ebben az esetben ez a gomb a szóköz.

A Google szerint ez “olyan helyzetekben is segít, amikor a némítás feloldása után elfelejted újra elnémítani a mikrofonod”, ami elég gyakori. A szóközzel való push-to-talk billentyűparancs alapértelmezés szerint ki lesz kapcsolva, és manuálisan kell engedélyezni a Google Meet beállításaiban.

Aki gyakran vesz részt videóhívásban biztosan tapasztalta már, hogy nem mindig tud megfelelően csendes helyre elvonulni, így ez a funkció segít, hogy a lehető legkevesebb külső zajt juttassuk be az értekezletre és csak szükség esetén kapcsoljon be a mikrofonunk.

Ez a funkció sokak számára ismerős lehet, nem a Google találmánya, vannak olyan megoldások, ahol a mikrofont billentyűkombinációval lehet aktiválni és kikapcsolni, de itt nem erről van szó. A Google Meet újítása úgy működik, hogy csak addig „működik” a mikrofon, ameddig a felhasználó nyomja a gombot, amint felengedi, azonnal elhallgat.

Ha megfelelően használjuk ezt az újítást, akkor elfelejthetjük a régi problémákat, amikor véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonunk, vagy úgy beszéltük, hogy végig el voltunk némítva.

Első körben a Google Workspace felhasználók fiókjaiban aktiválódik a funkció, de a Google később minden felhasználó számára elérhetővé teszi.

További részletek a témáról itt a Google Workspaceről pedig itt érhetőek el.

Új biztonsági funkció a Google Meet szolgáltatásban

Mik a változások?

A rendszergazdák mostantól eltávolíthatják az összes felhasználót és megszüntethetik az adott értekezleteket az új “A hívás befejezése” művelet segítségével.

Ezt a funkciót a következőkre használhatja:

  • Több értekezlet megszüntetése a szervezeten belül,
  • megkeresni és megszüntetni a nem megfelelően használt régi értekezleteket,
  • szabályt állíthat be az értekezletek bizonyos felhasználói műveletek alapján történő megszüntetésére. Például: az adminok létrehozhatnak egy olyan szabályt, amely automatikusan lezárja az olyan értekezleteket, ahol egy felhasználó visszaélési jelentést küld.

Fontos megjegyzés: Míg az értekezletgazdák minden Google Workspace-kiadásban megszüntethetnek egy értekezletet az értekezleten belül, ez a funkció lehetővé teszi a Google Workspace Enterprise Plus, Education Standard és Education Plus rendszergazdák számára, hogy a biztonsági vizsgálati eszközből fejezzék be az értekezleteket.

További részletek

A “Megbeszélés befejezése mindenki számára” művelet kiválasztása után a megbeszélés minden felhasználó számára véget ér. Ez biztosítja továbbá, hogy a felhasználók nem vehetnek részt az értekezlet jövőbeli alkalmain a házigazda jelenléte nélkül. Azoknak a felhasználóknak, akik nem szerepelnek az értekezlet naptár meghívóján, “kopogtatniuk kell”, hogy újra beléphessenek az értekezletre. A naptármeghívón szereplő vagy a házigazda által meghívott felhasználóknak nem kell kopogtatniuk.

Továbbá, amikor a rendszergazda befejez egy értekezletet, a gyors hozzáférés kikapcsolódik az adott értekezlet azonosítójának jövőbeli példányai számára is, azonban az értekezlet házigazdái vissza tudják kapcsolni a gyors hozzáférés beállítást.

Kiket érint?

Adminok: Ez a funkció alapértelmezés szerint elérhető lesz. Látogassa meg a Súgót, ha többet szeretne megtudni az említett biztonsági eszközről és a “Megbeszélés befejezése mindenki számára” funkcióról.

Mely csomagokban érhető el?

Elérhető a Google Workspace Enterprise Plus, Education Standard és Education Plus ügyfelek számára.
Nem érhető el a Google Workspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Education Fundamentals, Frontline és Nonprofits, valamint a G Suite Basic és Business ügyfelek számára.

 

További részletek itt.

Forrás.

Read more